Prema nekim istraživanjima, prosečna beba zahteva čak šest hiljada pelena u periodu kada se povija, a postoji podatak da novorođenčad umeju da uriniraju i oko deset puta dnevno. Ove brojke deluju veoma zastrašujuće, naročito mladim majkama koje nemaju iskustva s menjanjem pelena. Takođe, mnoge mame dečaka zabrinute su jer nisu sigurne da li će na adekvatan način sprovoditi negu svoje bebe u predelu polnog organa.

Saveti koji se odnose na menjanje pelena uglavnom se tiču brige o ojedu, prailnom povinjanju, nanošenju masti i sl. Međutim, mame često brinu druga pitanja: šta činiti ukoliko je mališan obrezan, da li je posebna nega tog dela tela neophodna ukoliko nije, postoji li mogućnost uriniranja tokom povijanja, kako izbeći curenje s bočnih strana pelena itd.

Zbog svega pronašli smo nekoliko jednostavnih trikova i saveta koje mame dečaka koriste oduvek, a tiču se situacija o kojima ranije niste razmišljali i brinuli.

Priredila: Tamara Sorak

Najnovije vesti, rezultate medicinskih istraživanja i savete stručnjaka na temu roditeljstva, zdravlja i lepote možete pratiti na našoj Fejsbuk stranici - YuMama