Ako je vašoj bebi otpao pupčani patrljak, potpuno je bezbedno da je tuširate, kaže Viktorija J. Jouča, pedijatrica i direktorka neprofitne organizacije “Zero to Three” posvećene zdravom razvoju male dece. Ali pre nego što stavite bebu na kupanje, uverite se da je temperatura vode odgovarajuća i sigurna. Prema preporukama američke Komisije za bezbednost potrošača, temperatura vode bi trebalo da bude između 32 i 37 stepena. Najbolji način da proverite temperaturu vode jeste da stavite termometar ispod površine vode i izmerite. Ukoliko nemate termometar, proverite na svom laktu ili zglobu - voda nikada ne bi trebalo da bude previše vruća, čak bi trebalo da bude malo hladnija od one kakvu vi volite.

Kada dođe vreme za prvo tuširanje, postepeno spuštajte bebu i vodite računa da joj mlaz vode ne ide u glavu i lice. Držite mali, suvi peškir blizu sebe kako biste obrisali bebu ako se uznemiri jer joj je pokvašeno lice ili joj je sapunica ušla u oči. Takođe, tuširanje ne bi trebalo da traje duže od nekoliko minuta. Posmatrajte bebu i ukoliko puno plače nemojte forsirati. Neka deca prosto ne uživaju u osećaju da ih voda prska odozgo, već više vole da sede u kadici.

Čim prohoda, vaše dete je spremno da se tušira bez držanja, ali svakako morate da budete pored njega kako biste bili sigurni da je bezbedno. Da biste sprečili pad, stavite u tuš silikonsku prostirku.

Koliko bi vode trebalo da bude u kadici? #kupanje_beba #bebe #nega_bebe

Posted by YuMama on Wednesday, April 5, 2017
Najnovije vesti, rezultate medicinskih istraživanja i savete stručnjaka na temu roditeljstva, zdravlja i lepote možete pratiti na našoj Fejsbuk stranici - YuMama