Odrasli smatraju da je teško shvatiti  osećanja malog deteta, posebno bebe. Međutim, nova studija Univerziteta Brigan Jang iz Jute utvrdila je da se bebe lako snalaze na ovoj teritoriji, one poznaju osećanja svojih drugara.

Rezultati studije koju potpisuje profesor psihologije Ros Flom, kažu da bebe počinju shvatati emocije druge bebe u vrlo ranom životnom dobu, već sa pet meseci starosti.

Od šestog meseca beba može prepoznati osećanja bliskih odraslh osoba, dok nakon sedmog meseca prepoznaje emocije i ostalih odraslih osoba.

Studija ispituje koliko dobro bebe prepoznaju zvuke koje ispušta druga beba u poređenju sa ekspresijama lica koje proizvodi.
S obzirom da bebe ne mogu roditeljima reći svoje potrebe, one uče da komuniciraju putem emocija. Ovo je naučnike dovelo do hipoteze da bebe mogu uočiti određene promene u osećanjima u ranom periodu razvoja.

Istraživanjem je utvrđeno da bebe starosti od pet meseci, mogu osetiti pozitivne i negativne emocije druge bebe. Bebe u ovom periodu života komuniciraju putem glasa i grimasa, i iz tog razloga lako prepoznaju i osećaju emocije drugog novorođenčeta, pokazuje studija.

Najnovije vesti, rezultate medicinskih istraživanja i savete stručnjaka na temu roditeljstva, zdravlja i lepote možete pratiti na našoj Fejsbuk stranici - YuMama