● Igranje je izuzetno važno

Gledajte kako beba uči od vas - proučavanjem vašeg lica i očiju, vaših izraza. Kada se, na primer, beba "okači" o igračku koja visi iznad njene glave, ili drži zvečku - formiraju se Društvo je prava stvar
Razdoblja budnosti, odnosno aktivnosti su duža, a beba voli da se "druži". Zato plače ako je neko omete u igri (inače, muzika deluje umirujuće na nju). Različito reaguje na razne ljude (takođe, razlikuje pravo lice od slike lica), i počinje da prepoznaje svoje ime
neuronske veze! Zvuči neverovatno, ali to su iste veze koje bi jednog dana mogle da joj pomognu da šutne loptu, reši aritmetički problem, ili da svira gitaru.

Posmatrajte vašu bebu - kako biste otkrili u kojim vrstama aktivnosti uživa. Ako voli da leži na leđima i pipka, "gnječi", "ispituje" igračke… lezite pored nje i razgovarajte o onom što radi. Ukoliko voli da se drži u uspravnom položaju, prošetajte po sobi i govorite o tome šta sve može da vidi. Podržavanjem prirodnih interesovanja vaše bebe, vi pokazujete poštovanje za njen razvoj kao jedinstvene osobe.

● Počinje nicanje zuba

Uobičajeno, prvi biserno beli zubići se neće pokazati za još koji mesec, ali kod nekih beba počinju da izbijaju veoma rano - sa tri ili četiri navršena meseca. Pošto je nasleđe jak faktor, proučite istoriju vaše porodice, jer možda ima naznaka kada biste mogli da očekujete bebine zubiće.

Neke bebe imaju otekle desni ili nepca nekoliko nedelja pre nego što zub počne da izbija, dok kod drugih izgleda kao da zubi samo što se nisu pojavili. Stepen nelagode povezane sa nicanjem zuba varira od deteta do deteta.