Kada je mama Alison Džonson iz Feniksa stavila svoje blizance na spavanje u njihove spojene krevece, samo nakon nekoliko minuta začula je glasan plač. 

Pogledajte i Da li blizanci mogu da spavaju u istom krevecu?

Alison se brzo vratila u sobu gde je ugledala strašan prizor - njen sin Kaleb izašao je iz svog kreveca i zaglavio se u prostoru između dva krevetića.

Pogledajte i Kako izabrati odgovarajući dušek za bebin krevetac

“Njegovo telo je propalo, a glava ostala zaglavljena. Koristio je svaki atom snage da se drži svojim malenim ramenima”, napisala je Alison u postu na svom Fejsbuk profilu kojim je želela da upozori sve mame blizanaca na ovu opasnost.

“Što je još gore od svega, vreme dok moje bebe spavaju, ja uglavnom koristim da odem da se istuširam. Da nisam čula plač i odmah dotrčala, Kaleb ne bi bio živ”, piše Alison.

Pogledajte i Doktori upozoravaju: Ogradice za krevetac mogu biti opasne

Šestomesečni Kaleb je sada dobro, ali Alison ne može da izbaci zastrašujuću scenu iz glave. 

“Javljaju mi se roditelji širom sveta i zahvaljuju što sam objavila svoju priču. Kažu da nikada nisu ni pomišljali da nešto tako banalno kao što su spojeni krevetići, može biti velika opasnost. Nisam mislila ni ja”, ispričala je Alison za Today.com.

*Najnovije vesti, rezultate medicinskih istraživanja i savete stručnjaka na temu roditeljstva, zdravlja i lepote možete pratiti na našoj Fejsbuk stranici -YuMama.

Najnovije vesti, rezultate medicinskih istraživanja i savete stručnjaka na temu roditeljstva, zdravlja i lepote možete pratiti na našoj Fejsbuk stranici - YuMama