Sigurno nikada ne biste pomislili da su specijalne čaše koje koriste vaša deca potencijalni izvor opasnosti. Centar za kontrolu bolesti ističe da pojava buđi može izazvati razne zdravstvene probleme kod dece, kao što su zapušenost nosa, iritacija grla, kašalj ili teško disanje, iritacija oka ili kože.

Majka sa Kvebeka, Mari Pjer S. L'Hosti, kao i Peni Povel, postavile su na svoje Fejsbuk stranice fotografije i priče ljudi koji su pronašli buđ na čašama za decu marke Tommee Tippee.

Pročitajte i Higijena bebinog pribora

Ova francuska kompanija odgovorila je na žalbe roditelja, ali tada su bukvalno bili zasuti novim pričama i fotografijama buđavih čaša.

S obzirom da je Buzz Feed prvi izvestio o ovom problemu, Tommee Tippee je poslao izjavu na adresu ovog poznatog portala objašnjavajući koren problema: 

"Rezultati pokazuju da kada se (čaša) koristi na odgovarajući način – sa preporučenim tečnostima (hladnim i laganim, uključujući vodu i sokove bez pulpe) i kada se čisti po uputstvima, ne postoje problemi. Poteškoće nastaju kada se koriste tečnosti koje nisu preporučljive za čaše, kao što su gusto mleko u prahu, sokovi sa pulpom i topli napici. Takođe preporučujemo da čaše ne stoje dugo pre nego što ih operete."

Pročitajte i Hit u svetu: Poklopci koji čaše pretvaraju u flašice za decu

Proizvođač za čaše nuSpinKids preporučuje dobro čišćenje ovih čaša nakon svake upotrebe, potupunim rastavljanjem, pranjem sapunom i vrelom vodom kao i potpunim sušenjem svakog dela pre nego što ih opet spojite, kako bi se sprečila pojava buđi.

Bez obzira koju marku dečijih čaša i flašica koristite, vodite računa o pravilnoj upotrebi i higijeni. Podelite sa nama svoja iskustva sa ovim čašama za bebe.

*Najnovije vesti, rezultate medicinskih istraživanja i savete stručnjaka na temu roditeljstva, zdravlja i lepote možete pratiti na našoj Fejsbuk stranici -YuMama.

Najnovije vesti, rezultate medicinskih istraživanja i savete stručnjaka na temu roditeljstva, zdravlja i lepote možete pratiti na našoj Fejsbuk stranici - YuMama