Koronavirus najnovije

Britanka Maksim Marin je u sredu, 7. avgusta 2013, u 4.43 časa po lokalnom vremenu, rodila devojčicu skoro duplo težu od prosečne bebe i to prirodnim putem i bez epidurala.

Majka i mala Maria Lorena Marin se osećaju odlično, Najveće bebe sveta
Najteža beba rođena je 1879. godine u Kanadi, zabeleženo je u Ginisovoj knjizi rekorda. Rodila ju je Ana Bejts, koja je kao i otac bebe, bila gigant. Beba je bila teška 10,5 kilograma, ali je preminula 11 sati nakon rođenja. U Brazilu je carskim rezom 2005.godine rođen dečak težak osam kilograma.
navodi se u saopštenju  bolnice koja se nalazi u malom mediteranskom gradu Denija.

Četrdesetogodišnja mama Marina je izjavila da je očekivala veliku bebu, ali da je ipak bila iznenađena njenom težinom. Marina je već majka troje dece koji su na rođenju imali više od po 4,5 kilograma.

Doktor Havijera Rivus, načelnik odeljenja ginekologije u bolnici,  ističe da za 40 godina njegovog rada nikad nije čuo da toliko  velika beba može biti rođena prirodnim putem.

Najnovije vesti, rezultate medicinskih istraživanja i savete stručnjaka na temu roditeljstva, zdravlja i lepote možete pratiti na našoj Fejsbuk stranici - YuMama