Nema jedinstvenog recepta koliko bebe treba da se nose. One su jako različite, pa samim tim i njihove potrebe ne mogu da se zadovolje na isti način.

Sling marama

Prevremeno rođenim bebama treba stvoriti uslove kao da su još uvek u stomaku, najbolje direktnim kontaktom koža na kožu, uz osluškivanje otkucaja srca majke. Za to su veoma pogodne Sling marame za bebe.

Prilagodljivost i podešavanje: Pored nekoliko načina na koje dete može da se nosi, postoji mogućnost podešavanja i u toku samog nošenja (ako, na primer, mama želi da doji bebu, a potom da je vrati u položaj za nošenje). Prilagodljivost je velika - kako za onog ko nosi bebu, tako i za samo dete, u zavisnosti od željene aktivnosti.

Prednosti Sling marame
Prednosti Sling marame u odnosu na druge vrste nosiljki su brojne:
-položaj bebe je prirodniji, što je posebno važno u prvih šest meseci,
-beba je mnogo bliže uz vas, pa možete i da je dojite,
-marama je izuzetno lagana i ne zauzima puno prostora,
-leđa vas ne bole jer ne morate da joj se prilagođavate

Obratite pažnju: Izuzetno je važno da tkanina bude čvrsta, posebno ojačana tamo gde su bebina leđa, kako bi njen kičmeni stub bio prav, kao i da su prstenovi marame testirani na opterećenje, da ne bi došlo do pucanja. Obratite pažnju na deo koji ide preko vašeg ramena - on ne sme da vas sputava pri pokretima ruke. Takođe, treba da prati oblik ramena, kako vas ne bi bolela leđa prilikom nošenja bebe.