Da bi se beba pravilno razvijala potrebno je da joj, između ostalog, omogućimo zdrav san. Zbog toga je veoma važno da njen krevetac bude sigurno i udobno mesto za spavanje, ali i da bebu pravilno obučemo i smestimo je u poželjan, bezbedan položaj za spavanje.

Prvenstveno, prilikom izbora dušeka trebalo bi voditi računa da on bude čvrst i kvalitetan i da njegove dimenzije u potpunosti odgovaraju krevetiću. Jastuk bi u prvim mesecima bebinog života trebalo izbegavati, a u blizini bebe ne bi trebalo da se nađu ni igračke, ogradice i druge mekane stvari.Nemojte pušiti u bebinoj sobi!

Beba bi trebalo da spava u donjem delu kreveca, sa licem okrenutim ka gore. U pidžamici će bebi biti prijatno, a ukoliko je potrebno, možete da je pokrijete i laganim prekrivačem. Nemojte pokrivati bebinu glavu!

Kada čujete bebu da plače, uvek odreagujte i obiđite je kako bi bili sigurni da joj nešto ne smeta pri spavanju i da li joj je dobro. 

Najnovije vesti, rezultate medicinskih istraživanja i savete stručnjaka na temu roditeljstva, zdravlja i lepote možete pratiti na našoj Fejsbuk stranici - YuMama