Mari Fermont iz Holandije je napravila prava umetnička dela prikazavši novorođene bebe u njihovom prirodnom položaju, baš u kakvom su bile dok su boravile u majčinom stomaku. Zbog čega je izabrala ovaj način fotografisanja i kako izgledaju snimanja, ova poznata fotografkinja otkrila je novinaru roditeljskog portala Babycenter.com.

1. Gde ste prvi put videli ovakve fotografije?

Počela sam svoju karijeru kao fotograf za novorođenčad u Holandiji pre nekoliko godina. Kada sam prvi put fotografisala slučajno sam uspela da zabeležim prirodan položaj deteta u materici. Nakon toga, pohađala sam nekoliko kurseva o fotogtafiji beba. 

Perfection.Norah <3_______________________________Share some love, like my page! www.facebook.com/fermontfotografie© www.fermontfotografie.nl

Posted by Fermont Fotografie on Wednesday, 27 August 2014


2. Da li roditelji uvek zahtevaju da fotografišete njihove bebe na ovaj način?

Ponekad, da. Uvek tražim od babica da roditeljima pokažu pravilnu pozu bebe za fotografisanje. Uz njenu instrukciju, otac ili majka mogu da je drže u rukama dok ja fotogafišem.

3. Bebe izgledaju veoma ranjivo u ovoj pozi. Da li se osećaju opušteno?

Veoma. Da se ne osećaju tako fotografije nikad ne bi uspele. One se osećaju opušteno i relaksirano dok leže.

4.  Da li ste imali primer bebe koja nije želela da se fotografiše na ovaj način?

Zapravo, ne. Većina beba automatski zauzme ovu pozu. Potrebno je samo da ih držite nekoliko minuta.

Elk kindje is een wonder, maar sommige kindjes nog net ietsje meer...Mae werd geboren met 33 weken en mocht na 10...

Posted by Fermont Fotografie on Thursday, 20 March 2014

5. Da li želite još nešto da podelite sa čitaocima o ovim fotografijama?

Većina roditelja ne može da veruje da njihova beba ovako izgleda u stomaku majke. Teško je zamisliti kako se beba kreće i pomera kada je vreme za porođaj. Ovakve fotografije su omogućile velikom broju roditelja da saznaju nešto novo. Iako sam majka dva dečaka i dalje se pitam kako su oni izgledali dok su bili u mom stomaku.

Najnovije vesti, rezultate medicinskih istraživanja i savete stručnjaka na temu roditeljstva, zdravlja i lepote možete pratiti na našoj Fejsbuk stranici - YuMama