Kako Bartelova objašnjava, jedne večeri je na Internetu naišla na članak kojim se buduća mama pita kakva je budućnost pred njom, budući da nosi bebu s ovim sindromom. I sama Vitni je, priznaje, radila isto pre tri godine - provodila je sate na raznim sajtovima, listajući forume, čitajući različita mišljenja i iskustva o mnogim roditeljskim pitanjima kada je odgajanje deteta s Daunovim sindromom u pitanju: neonatalnoj brizi, terapijama, navikavanju na nošu...

Šta vi mislite o Britanski naučnik šokirao javnost: "Abortirajte fetuse s Daunovim sindromom..."?

"Spisak je bio beskrajan", objašnjava Vitni.

Zbog toga shvata koliko je mamama koje su u trudnoći čule ovu dijagnozu svoje dece važno da otkriju kako zaista izgleda život s decom koja su, kako ona ističe, blagoslovena dodatnim hromozomom. A kako Vitni vidi svoj život s Danijelom?

Pogledajte i Dirljiva poruka mladih s Daunovim sindromom budućim majkama (VIDEO)

"Ima dana kada mrzim Daunov sindrom, ali je većina dana normalna", piše Bartelova i dodaje da je jedna od reči kojima bi mogla opisati kako je to biti Danijelova mama - "NEVEROVATNO".

Ona smatra da su reči ponekad suvišne, zbog čega rado objavljuje fotografije njenog dečaka i to je učinila i ovog puta, kako bi pomogla svim budućim majkama beba s ovim sindromom da otkriju kakva ih budućnost čeka. Predivna, veruje mama Vitni.

Pogledajte i Otkriven precizniji test za Daunov sindrom

*Najnovije vesti, rezultate medicinskih istraživanja i savete stručnjaka na temu roditeljstva, zdravlja i lepote možete pratiti na našoj Fejsbuk stranici -YuMama.

Najnovije vesti, rezultate medicinskih istraživanja i savete stručnjaka na temu roditeljstva, zdravlja i lepote možete pratiti na našoj Fejsbuk stranici - YuMama