+ Reply to Thread
Prikazivanje rezultata 1 do 8 od 8

Tema: Recepti za bebe od 4-12 mjeseci

  1. #1
    Junior Member Pustinjski cvet's Avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2011
    Posts
    20

    Recepti za bebe od 4-12 mjeseci

    Šta i kako spremate vašim bebicama, pišite domaće recepte i ono što ste isprobali a vašim bebicama se svidjelo...

    Evo nekoliko kombinacija:

    Riža, banana, breskva.... skuvamo rižu, bananu i breskvu dobro izgnječimo, (može i blenderom) sve sjedinimo i dodamo malo mleka. Dobro ismješati da se dobije kašica. ( mogu jesti bebe od 4 mj.)

    Ribizla, borovnica, jabuka... jabuku obariti da omekani, a potom ribizle, borovnice i jabuku zajedno izgnječiti ili izbledati, dodati malo soka od jabuke da nebude pregusto. ( za bebe od 5 mjeseci)

    Tikvice i preprženo brašno... tikvice skuvati da budu mekane, dobro ispasirati, brašno prepržiti, bez ičega, zatim sve to sjediniti sa malo mleka i napraviti kašastu masu. ( za bebe od 6 mj.)

  2. #2
    Junior Member
    Datum pristupanja
    Sep 2011
    Posts
    15
    Za bananu je rano do 7 meseci, teska je i puna skroba. Ribizle, borovnice i ostalo crveno voce (jagode, maline, tresnje...) se deci ne daju do navrsene 1. godine zivota jer su cesti alergeni a njihov sistem za varenje nije jos uvek zreo. Preprzeno brasno je van svake kritike. Nikako ga ne davati ni odraslima u zaprskama a kamoli bebi. To je pravi zlocin. Jabuke i breskve u svakom obliku (najbolje sirove, pa ispasirane, izrendane ili izblendirane) mogu se davati sa 4 meseci, kao sok sa navrsena 2 meseca. Tikvice barene ili pecene mogu se uvesti u ishranu od navrsena 4 meseca, ali samo kapo prilog mesu, nikako kao samostalan obrok (jednostavno nemaju mnogo hranljivih vrednosti).

  3. #3
    Moderator
    Datum pristupanja
    Sep 2010
    Posts
    616
    A kako pravis zaprsku ako ne stavis brasno???
    Moj mali je vec pijo sokic od borovnice, grozdja i ribizli, nista mu ne fali... jeo je i keks sa breskvom...
    Banana moze da se da ranije ali moze beba da ima zatvor...

    Ma bre zene nisu normalne, toliko polemike oko tog jela... Bre ja sam jela pasulj sa 4 meseca, baba me hrabila, keva slogirala, ali mi nista bilo nije...
    Moj cale jekaze baba sa 4 pojeo celo jaje przeno na malko masti, i nista ni njemu ne fali...
    Nama danas nista ne valja, svega se plasimo i td, zato deca i jesu toliko bolesljiva i bzvz....

  4. #4
    Junior Member
    Datum pristupanja
    Sep 2011
    Posts
    15
    Priznajem, ne pravim zaprsku. Dobijam gastritis od nje. A nije ni zdrava.

  5. #5
    Moderator
    Datum pristupanja
    Sep 2010
    Posts
    616
    JA pasulj i grasak ne mogu da zamislim bez nje
    Ali to na malo ulja malko brasna i aleve...

  6. #6
    Member Mama Bojana's Avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2011
    Lokacija
    VALJEVO
    Posts
    51
    E sto se tice zaprske,ja stavljam hladnu Francusku zaprsku(tako se zove,kazu da je zdravija) U soljicu naspem hladne vode,dodam brasno,malo aleve paprike,sve to dobro razmutim i dodajem polako u pasulj,ili vec neko drugo jelo kojem treba zaprska uz lagano mesanje i na najtisem,da ne kuva jako. Mada npr.kad kuvam boraniju ili grasak,stavim dosta krompirica pa kada se skuvaju izvadim nekoliko njih izgnjecim dobro,i vratim nazad,pa oni daju lepu gustinu,tako da zaprska ni ne treba. :*

  7. #7
    Moderator
    Datum pristupanja
    Sep 2010
    Posts
    616
    E ja tu francusku stavljam u grasak Ali meni pasulj nije pasulj bez one prave

  8. #8
    Member Mama Bojana's Avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2011
    Lokacija
    VALJEVO
    Posts
    51
    Navodnik Orginalno postovao Barbarica Pogledaj post
    E ja tu francusku stavljam u grasak Ali meni pasulj nije pasulj bez one prave
    Pa sta znam,ja sam zadovoljna kad pasulj i tako zaprzim,bude bas ukusan sad zavisi i koji pasulj se kuva.

+ Reply to Thread

Dozvole postovanja

  • Vi ne možete postovati nove Teme
  • Vi ne možete postovati odgovore
  • Vi ne možete postavljati attachmente
  • Vi ne možete editovati svoje postove