ko sto i sam naslov teme kaze eto par reci o istom
posto sam se porodila TAMO 20.03 ove nam lepe godine hocu da vam prenesem svoja iskustva za buduce mame koje se slucajno odluce za ZEMUNSKO PORODILISTE
pa da znaju u napred sta ih ceka
napominjem da sam ja isla u zemunsko pod PLACENOM varijantom al vrlo dobro sam sagledala i druge tako da evo vam slika zemunskog porodilista
po dolasku ( pukao vodenjak) po samom prijemu zena mi radi briseve ( vag. i s tim mi napravi problem - unese mi vaginalno eserihiju koju NISAM IMALA NIKADA) i koja se naprosto pojavila posle porodjaja
no da nastavim
po fazonu placam apartman doktore i anesteziologa - idem na epidural ceo trosak je 30.000+ 17+ (u mom slucaju 10.000- za apartman ) poslata sa kranjnje nadrndanom sestrom ( koja je uzimala prve briseve ) u pravcu porodilista
LM jedva je i dozvolila da se poljubim s muzem na odlasku gore ...dalje vam je jasno
dolazimo u porodiliste smestaju me u sobu blizu porodjajne sale i na svako malo mere kontrakcije koje su pocele da se pojavljuju i ma koliko vi urlikali ( devojka pored mene ) oni dolazi KAD NJIMA ZUNE a ne kad ih vi pozovete
a da vam ne pominjem da na svakih odokativno pola sata dolazi neki totalno NN lik koji se ni ne predstavi vec lepo zavuce prste i chachka tamo gde ne treba
po pozivu PLACENOG lekara ...salju me u salu - kace na epidural i porodjaj moze polagano da pocne
poradjao me je lekar LICNO uz pripomoc babica - koje su mi pola tela izbusile u potrazi za "venom"
pa sam danas sva plava ... LEKAR placeni je uvukao obe braonile posto su BABICE ovde ocigledno nesposobne
no da ne davim porodjaj prosao u roku da oruk-a i dalje ide drama
prebacuju me u apartman koji se dnevno placa 2.500 din i tamo sam uzivala
izbor BOLNICKE hrane i nije neki al sam imala izbor tako da mi je u istom bilo aj da kazes ok
e sad ono najjace
BABICE
UZAS UZASA ja sam licno imala UZASNO iskustvo gde sam imala mleka na izvoz a meni su konstantno donosili dohranjeno dete te sam na kraju ( poslednje dve noci ) provela placuci u mukama i bolovima zbog grudi i prevelike kolicine mleka u istima jer sam preskocila 4-5 podoja moje Sonje jer iako sam ih molila u bilo koje vreme da dodju one jednostavno nisu mogle ...pile su kafu ...ili nisu mogle da mi donesu sonju na podoj ...jbg pa to se ne radi ...lakse im je bilo dati joj mleko ..pored mog kukanja ...i moljakanja da to ne rade
no gledajuci i ostatak devojaka koje su bile u obicnim uslovima isto je bilo svakoj
a da posle porodjaja ..sutradan ujutru donose babice dete da se upoznas i naredna dva dana ti skoro dete ni ne vidjas ( dok se ne pobunis ) jer toboze nemas mleka zasto da ti donose dete
SVIMA JE ISTO platio ne platio ISTO TI SE FATA
da skratim pricu
za porodjaj je sjajno i na taj deo se stvarno ne mogu pozaliti ( dok ne dozvolite da vas predhodno zaraze sa eserihijom ko sto su mene i to VAGINALNO )
al sve ostalo je boze sacuvaj
na odokativno 20 trudnica ima jedan WC sa tusem
gomila studenata koji vrse preglede na trudnicama koje trebaju da budu odpustene iz bolnice na toliko grub nacin da je svaka izlazila placuci iz ordinacije
i niti jedna rec o posle porodjanim pregledima sto za dete sto za vas
babice koje decu majkama BUKVALNO ODKIDAJU SA DOJKI
ili pak ne reaguju na pozive MAJKI U PROBLEMU ( u mom slucaju )
itd
generalno ukoliko se ikada odlucite za zemun
moj savet vam je APARTMAN - PLATITE VASEG LEKARA I BEZ NJEGA NIGDE NIGDE LA BAS NIGDE ....i OBAVEZNA EPIDURALNA jer zenica koja je meni dala isti je cak i sutradan dosla da mi doda jos malo doze koliko da ne osetim "peckanje" ranice od secenja
i naoruzajte se maximalno jer pored onakvih babica ce vam trebati ili ne emotivnost ili samo NOZ da ih se resite na najgori moguci nacin jer dr. nisu ni zasluzile
toliko pa vi vidite...jedino sto mogu da kazem lepo o svemu tome jeste DA SAM CIN PORODJAJA STVARNO CE MI OSTATI U SJAJNOM SECANJU ...al sve zahvaljujuci mom doktoru i stvarno je bilo neopisivo ...a sve ostalo STVARNO ZELIM STO PRE DA ZABORAVIM ....i ne savetujem nikome zemun...definitivno jer sam se ja sa debilima napatila iako sam bila "povlascena "