+ Reply to Thread
Prikazivanje rezultata 1 do 5 od 5

Tema: Muka sa prelaskom sa dojenja na flasicu

 1. #1
  Member stich2leeloo's Avatar
  Datum pristupanja
  Feb 2011
  Lokacija
  Novi Sad
  Posts
  61

  Muka sa prelaskom sa dojenja na flasicu

  Sigurno se secate instrukcija, toplih preporuka i saveta iz skolice za trudnice, od patronazne i iskusnih prijateljica (i prijatelja) da nikako ne dajete detetu flasicu jer bi se moglo navici pa odbiti da sisa?
  Kod nas se desava obrnuta situacija, prva cetiri meseca Igor je sisao i odlicno napredovao ali mleka ponestaje i tu pocinje moja nocna mora, treba da uvedem dohranu formulom na flasicu ali on odbija da jede iz flasice.
  Naravno, prvo mu ponudim da sisa dok ima mleka ali kada mu ponudim flasicu - ne, ne i NE, stisne usta kao da mu ricinus dajem (sjajna kontrola misica, kasnije ce to koristiti da me izludi kada mu budem davala druge, manje omiljene stvari). Obicno zaspi sto je pre moguce, samo da ga ne gnjavim! Probala sam da mu dam da jede kada je u polu-snu, kao zeznem ga, prva dva pokusaja je i jeo, ali to nikada nije vise od 30 - 50 ml. Sada ni to ne pali, stisne usta u snu i - cao mama!
  Da uopste nemam mleka, kad-tad bi morao da pocne da jede iz flasice jer ne bi imao drugi izbor, ali kako da ga privolim da jede iz flasice, a da mu dajem i da sisa dok imam mleka?

  PS da znam kako da stavim smajlija koji lupa glavom o zid - bilo bi ih bar 10ak ovde

 2. #2
  Senior Member
  Datum pristupanja
  May 2010
  Posts
  695
  E, ćao!
  To se i meni desilo, ali kasnije. Nije ni prihvatio formulu, više je bljuckao i pljuckao. Potrudi se da što duže dojiš, pij puno mleka, vode, soka, nudi mu što češće da sisa a ovo mleko probaj kašičicom i to tek kad ga podojiš. Prihvatiće na kraju flašicu, budi uporna. Malčice proširi rupice sterilnom čiodom da lakše vuče. Takođe probaj da mu daš svoje mleko na flašicu. Srećno!

 3. #3
  Member stich2leeloo's Avatar
  Datum pristupanja
  Feb 2011
  Lokacija
  Novi Sad
  Posts
  61
  Uf, hvala!
  Pijem kao kamila, vise ne ide u me
  Cucla na flasici je varijabilna, ima zarez, pa ima tri brzine protoka, to nije problem. Probala da mu dam i svoje mleko na flasicu - toje tek bila dernjava.....
  Nesto se razmisljam da se oprostimo od dojke na neko vreme (da mu i moje mleko dajem na flasicu - stalno), dok ne savlada flasicu. Mora da jede, dobio je za 5 nedelja samo 350gr, poceli smo da uvodimo i nemlecnu hranu, po savetu pedijatra.... Da ne pominjem da su nam poslednje 4 nedelje noci vrlo BUDNE, ne najede se preko dana. Eto, od deteta koje je lepo spavalo dobar deo noci (19h - 07, sa prvim budjenjem tek oko 5), imamo cedo koje se budi skoro svaki sat

 4. #4
  Senior Member
  Datum pristupanja
  May 2010
  Posts
  695
  Jadničak,mogu da zamislim kako vam je! I moj je u tom periodu mrljavio pa smo morali da uvedemo čvrstu hranu. To je tek bila žurka! Ali moj je bio malokrvan, nema veze sa navikavanjem na flašicu. Ja sam davala tu cuclu sa "brzinama" ali je teško prihvatio, na kraju smo se vratili na jedinicu s'tim što sam je ja prilagodila njemu. Sve će to proći o uskoro će se uštositi, samo budi uporna.

 5. #5
  Moderator
  Datum pristupanja
  Sep 2010
  Posts
  616
  Evo i ovde da napisem... Mi smo od 5og dana i na siki i na flasici, i nemamo nikakvih problema..

  Sve je to individualno...

+ Reply to Thread

Dozvole postovanja

 • Vi ne možete postovati nove Teme
 • Vi ne možete postovati odgovore
 • Vi ne možete postavljati attachmente
 • Vi ne možete editovati svoje postove