-
Junior Member
TEGOBE/komplikacije/ U TRUDNOCI
Mislim da je ovo jedna korisna tema za sve sadasnje i buduce trudnice.Nisam videla slicnu temu na sajtu pa ,rekoh, da je postavim,ako negde vec postoji,izvinjavam se.
Naime,sve mi zelimo da trudnoca tece glatko,bez komlikacia i strahova,samo sto to u praksi cesto i nije slucaj.Podelite vasa iskustva o tegobama ili komplikacijamasa kojima ste se surele tokom vase trudnoce
-
Ja u prvoj trudnoći ništa nisam osećala i nikakve tegobe nisam imala i potvrda trudnoće mi je samo bio stomak.Sve sam gledala vedro i nisam se uopšte trudila da zamaram sebe nepotrebnim problemima,razmišljanjima, šta ako je ovo,ono jer nije bilo razloga za brigu.
E, a sad u drugoj mi je sve, mučnina,povraćanje, zdravstveno je sve ok, ali sad imam prave simptome x2 valjda i za prethodnu trudnoću.Mnogo sam umorna, čas bih jela ono, pa u sekundu bih ono, čini mi se pojela bih vola, a uzmem dva zalogaja................uh. Ali dobro je.
-
Senior Member
ni ja nisam imala nikakve komplikacije,jedino sam imala nagle promene raspolozzenja ...a sto se tice povracanja ,mucnine ,jok,sve je bilo u redu...muzevljeva sestra je meni sta..zaova ili jetrva sta god to znacilo ..moje misljenje da mi nije nista...eh ona je sad u drugom stanju valjda treci mesec neverovatno koliko je smrsla,prepolovila se ..skroz je bleda u licu...
-
Ja sam dosta leko iznela trudnoću, osim što sam bila malokrvna, brzo sam se zamarala, i na početku imala prehladu kad su me lečili sinacilinom koji je navodno bezopasan. Nisam imala mučnine, samo gađenje na neka jela.
-
Mislim da je jako važno ići redovno na sve preglede, proveriti sve, čuvati se bolesti i stresa i bombardovati ginekologe pitanjima za sve što nije jasno.
-
Senior Member
Moja trudnoca je bila sjajna,sve sto se na meni primecivalo je stomak i ritanje moje nemirne devojcice.Najbitnije jos od pocetka trudnoce je dobar ginekolog.Jako puno znaci jer ne obavljaju svi posao kako treba.Moj ginekolog je meni pogresio termin i to mesec dana ranije.Kada sam pocela da se otvaram,on me kljokao tabletama za stezanje materice.Sva sreca pa me slucajno jedan porodicni ginekolog koji je u penziji pregledao i obustavio tablete.Sledeci dan se ja porodim.Juzni kraj Srbije je jadan po tom pitanju.
-
Jao, strašno! Imala si sreće!
-
Senior Member
Da i to puno.Kad samo pomislim sta je moglo da me snadje?Strasno...
-
Junior Member
Boze strasno! Ne mogu da verujem da ti se to desilo! Jesi li tuzila tog lekara?
Ja za nedelju i po dana ulazim u 6. mesec. Da mi ne raste stomak, ne bih znala da sam trudna. Osim sto sam skorije pocela brze da se umaram, osetljivija sam i naglo menjam raspolozenje ponekad.
-
Ja sam prva 3 meseca bas povracala,uf grozno mi bilo,nisam smela sama do prodavnice odma mi pozli.Sad sam usla u 7 mesec,dobro se osecam al pocela sam bas jesti.Cula sam da se u zadnjem mesecu najvise kile nabace a ja sam se do sad oko 11 kila ugojila,uf sta ce biti na kraju..
Dozvole postovanja
- Vi ne možete postovati nove Teme
- Vi ne možete postovati odgovore
- Vi ne možete postavljati attachmente
- Vi ne možete editovati svoje postove
Forumska pravila